Algade 84C, 4760 Vordingborg           Tlf. 71 90 34 60           kontakt@peakpro.dk           CVR: 33258844

Tekstforfatning

Tekstforfatning er mange forskellige ting, og det kan være både kort og præcist eller komplekst og omfattende. Det kommer helt an på opgaven, platformen og budskabet.

Vi kan hjælpe dig med at skrive tekster til alverdens forskellige platforme og medier. Du mangler måske den gode tekst til:

  • Hjemmesiden
  • Webshoppen – produktbeskrivelser
  • Sociale medier
  • Pressemeddelelser
  • Årsrapporter
  • Nyhedsbreve
  • Artikler
  • Brochurer

Processen

Når vi skriver tekster for jer, så vil vi altid aftale et møde/opkald, hvor vi kan samle information om indholdet i opgaven. Her taler vi blandt andet om budskabet, målgruppen og formatet. Når elementerne er på plads, så går vi igang med værktøjskassen og bygger jeres tekst op, så den passer til det format vi har aftalt. Undervejs i arbejdet bliver I selvfølgelig inddraget i processen, så I får mulighed for at gennemlæse teksten, og komme med eventuelle tilrettelser. Herefter gøres teksten færdig og den er klar til brug.

Kontakt os uforpligtende – så finder vi en løsning.

Den gode tekst

Tekst er ikke bare tekst. Vi kan alle slå i tastaturet, men en god tekst er afgørende for om budskabet når frem til læseren – uanset medie.

Der findes nogle gyldne principper, når vi taler om at skrive gode tekster. Det kan være forskellen mellem at fremstå struktureret, overskuelig og professionel, eller sjusket, forvirrende og uprofessionel.

En god tekst skal give mening for læseren. Den skal være overskuelig, letlæselig og korrekt. Det betyder at overskriften skal have relevans for indholdet i teksten. Teksten skal have en kronologisk sammenhæng, så læseren ikke farer vild. Den skal være delt op i passende afsnit, så den kan læses i overskuelige bidder, og i et sprog der passer til målgruppen. Sprog og mængden af tekst afhænger altid af det enkelte format og målgruppen man skriver til. Derudover er det altid afgørende, at teksten læses igennem med grundig korrektur, da en tekst med grammatik- og stavefejl vil få afsenderen til at virke sjusket og useriøs, og det er sjældent hensigten.

Onlinetekster

Når man taler om tekstforfatning, så tænker mange på SEO-tekster. SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization, og betyder på dansk søgemaskineoptimering, i daglig tale også kendt som Google-optimering. Det bedste sted at gemme et lig siges at være på side 2 i Googles søgeresultater, og SEO handler kort fortalt om at ligge på side 1 – vel at mærke uden at betale annoncekroner.

Med SEO arbejder man med bestemte søgeord, som man analyserer sig frem til ud fra målgruppens adfærd. De udvalgte søgeord inkorporeres naturligt i teksten på hjemmesiden, så Google finder netop denne side relevant.

På den måde kommer man til toppen af listen. Nemt, ikke?

Men, det er dog ikke helt gjort med det. SEO handler i høj grad også om teknik og om at oparbejde et langvarigt godt ’ry’ på internettet. Generelt er SEO en evig proces, hvor både Google og målgruppe konstant ændrer adfærd, så der løbende skal optimeres og skabes vedvarende troværdighed for at blive set.

 

Kontakt os uforpligtende – så finder vi en løsning.


Kontakt os her:

Kontakt os her: